Dia - Bio - Racio - Bezlepek

Kde nás najdete?
Starostrašnická 38
Praha 10
Tel: 274 810 038
Otevírací doba

Kysané mléčné nápoje - Acido

Mléčné kysané nápoje

Acido mléko je podobné jogurtu jen je tekutější a obsahuje bakterii acidophilus některé bifidus nebo laktobacilus, jedná se o bakterie které se vyskytují v našich střevech a pomáhají nám například proti plísním či na podporu imunity atd.

Acidophilus je kultura užitečných bakterií, které přirozeně žijí ve střevě. Jsou až neuvěřitelně prospěšné. Dojde-li z různých důvodů k jejich nedostatku, nastává nežádoucí změna střevní flóry - vzniká tzv. disbióza a většinou i candidová infekce. Následky jsou závažné a o to smutnější, že jsou velmi rozšířené.

 

Ve střevě se množí hnilobné bakterie, vznikají různé toxické látky (hnitím střevního obsahu, ale také vlastním vyměšováním mikroorganismů), narušuje se vstřebávání živin (při sebelepší výživě pak tělo trpí jejich nedostatkem) a jejich syntéza (např. vitaminu B , biotinu a vitaminu K). Tímto se rozpadá zábrana mezi krevním i lymfatickým oběhem a střevy jako zpuchřelina. Škodliviny spolu s patogenními mikroorganismy, tj. bakteriemi, houbami (např. Candida) a viry, se pak dostávají do celého těla. Kvasinka Candida například vyměšuje jedy.

Negativní působení kvasinky

 

Účinky mléčných bakterií



Recepty:

Sekaná s acidem

Ingredience: 1,5 - 2 kg mletého masa, 4 housky, 2 acidofilní mléka, sůl, pepř, česnek, jako je obvyklé do sekané, koření gyros, směs Tzatziky

Postup připravy: Housky zvlažíme v části acidofilního mléka, a vypracujeme sekanou jako je zvyklé. Kořením gyros nešetříme. Upečeme. Acidofilní mléko dá masu zajímavou chuť. Do zbylého mléka vsypeme Tzatziky, můžeme přidat česnek, kyselou okurku, nálev z okurků. Něco jako jsme zvyklí, když děláme tatarku - zkrátka podle chuti.




Zakoupíte v našem obchodě






Tento produkt můžete zakoupit v naší kamenné prodejně.



Zpět

© 2015 Dia - Bio - Racio - Bezlepek | info(zavináč)dia-potraviny.cz