Bio víno z Pálavy
Nabízíme Vám kvalitní tuzemské BIO víno z Pálavy.
Druhy:
Ryzlink rýnský
Klasická evropská odrůda, která byla zařazena do sortimentu s dlouhodobějším výhledem na její využití. Pro naše podmínky je pěstována na podnoži SO 4. Vysoce kvalitní odrůda s typickou vůní a harmonickými kyselinami.
Jeho chuť vhodně doplňují sýry s bílou plísní, smetanové s bylinkami, jemný kozí sýr a slaný ovčí sýr. Přírodní úprava dravých ryb nejlépe na roštu, králík na česneku, nebo vepřová panenka na medu.
Pálava
Vznikla křížením Tramínu červeného s odrůdou Muller - Thurgau a byla povolena v roce 1977. Pro naše podmínky je štěpoaná na podnoži SO 4.
Vyzrálé hrozny mají červenou barvu a sklízí se v první dekádě měsíce října. Víno má vysoký extrakt, je kořenité a aromatické. Odrůda byla vyšlechtěna v Perné.
Muškát moravský
Vznikl křížením Muškát Ottonel a Prachtraube povoleno bylo v roce 1987. Víno je jemné s výraznou muškátovou vůní a jemnými kyselinami. Pro naše podmínky je pěstováno na podnoži SO 4. Odrůda byla vyšlechtěna v Polešovicích.
Vhodná je kombinace s lehkým a mladým sýrem s modrou plísní, nebo katalánské nudle s krevetkami a zeleninou, k lehkým dezertům a jako aperitiv.
Víno je vhodné k zralým sýrům s modrou plísní, k tvrdým aromatickým sýrům, pro předkrmy typu pršut s melounem. Doplní výrazné dezerty, dorty typu Tiramisu a dorty s krémovou náplní.
Cabernet Morávia
Odrůda, která vznikla křížením odrůd Zwewgeltrébe s odrůdou Cabernet franc a byla uznána v roce 1998. Vyšlechtěna je v Moravské Nové Vsi. Pro naše podmínky je pěstována na podnoži SO 4.
Dobře se hodí k zralým sýrům s bílou plísní, dvou plísňový sýr, sýr Rougette, bohatší úprava spárkaté zvěřiny s brusinkovou omáčkou, hovězí šašlík na otevřeném ohni, nebo hovězí steak s omáčkou z lesních plodů.
André
Vzniklo křížením Frankovky (Limberger, Blaufrankish) s odrůdou Svatovavřinecké (Saint Laurent) v roce 1961 ve Velkých Pavlovicích. Víno je kvalitní harmonické s intenzivní barvou a má příjemnou sametově drsnou chuť. Pro naše podmínky je pěstováno na podnoži Kober 5 BB.
K vínu se hodí mladší sýr s bílou plísní, Romadůr, guláše ze zvěřiny, pikantní maďarský perkel.
Jedná se o vína na delší posezení.
Cabernet Morávia rosé
Jedná se o víno s růžovou barvou které je vyrobeno z modrých hroznů, kdy ihned po sklizni se hrozny odstopkují přímo do lisu. Výsledkem je jemné příjemně aromatické víno, které působí nevtíravým dojmem.
Je vhodné k pikantním úpravám ryb, těstovin a desertům s kyselejší náplní.
Tyto vína můžete zakoupit zde nebo v naší kamenné prodejně.