Dia - Bio - Racio - Bezlepek

Kde nás najdete?
Starostrašnická 38
Praha 10
Tel: 274 810 038
Otevírací doba

Recepty:

Bio cukroví

Datlové bochánky

Ingredience: 200 g pohankových vloček, 125 g másla, 250 g datlí, 2 vejce, 5 lžic květového medu, 1 vanilkový cukr, 1/2 lžičky prášku do pečiva

Postup přípravy: 1. Máslo necháme rozpustit v kastrůlku. Vločky nasypeme do mísy, zalijeme rozpuštěným máslem a necháme ztuhnout. Datle zbavíme pecek a nakrájíme je nadrobno. 2. V druhé misce smícháme vejce s medem, vanilkovým cukrem a práškem do pečiva. Přidáme nakrájené datle a vločky s máslem. Dobře promícháme. 3. Pomocí dvou kávových lžiček tvoříme hrudky o průměru asi 2 - 3 cm a skládáme je na plech, který jsme vymastili tukem nebo vyložili pečicím papírem. Troubu rozehřejeme na 165 °C a hrudky pečeme asi 20 minut.

Medové perníčky ze žitné mouky

Ingredience: 850 g žitné celozrnné mouky, 4 vejce, 4 velké lžíce květového medu, 350 g třtinového cukru, 1 perníkové koření, špetka citronové kůry, 50 g sádla, 1 lžíce jedlé sody nebo prášku do pečiva

Postup přípravy: 1. V míse smícháme celozrnnou mouku, vejce, třtinový cukr, perníkové koření, změklé sádlo, sodu nebo prášek do pečiva a přimícháme med. Pokud je hustý, krátce jej nahřejeme ve vodní lázni. Vše dobře promícháme a vypracujeme v hladké těsto. Pokud je těsto příliš řídké, přidáme ještě špetku mouky. 2. Těsto necháme odpočinout. Potom vyválíme na 3 - 4 mm silný plát a formičkami vypichujeme různé tvary. Ty naskládáme na vymaštěný plech a upečeme ve středně vyhřáté troubě.

Čokoládovo-špaldové tyčinky

Ingredience: 150 g špaldových vloček, 150 g tuku Hera, 3 lžíce špaldové hladké mouky, 3 hořké mandle, 50 g třtinového cukru, 1/2 prášku do pečiva, čokoládová poleva

Postup přípravy: 1. Vločky vložíme do igelitového sáčku a válečkem na nudle je rozdrtíme. Přendáme do mísy, přidáme změklou Heru, špaldovou mouku, nastrouhané mandle, cukr a prášek do pečiva. Vše dobře promícháme a vypracujeme v hladké těsto. Pokud je těsto příliš řídké, přidáme špetku mouky. 2. Těsto rozdělíme na 25 - 30 kousků. Na plech rozprostřeme papír na pečení. Z těsta vytvarujeme tyčinky a naskládáme je na plech. Vložíme do trouby rozehřáté na 200 °C a upečeme dozlatova. Tyčinky necháme dobře vychladnout, namáčíme je do rozpuštěné čokoládové polevy a necháme ztuhnout.

Zdroj:
Special thanx to pretty Vanda
http://ona.idnes.cz







Tyto produkty můžete zakoupit zde.




Zpět

© 2018 Dia - Bio - Racio - Bezlepek | info(zavináč)dia-potraviny.cz