Dia - Bio - Racio - Bezlepek

Kde nás najdete?
Starostrašnická 38
Praha 10
Tel: 274 810 038
Otevírací doba

Obilné kaše Nominal

Představujeme Vám obilné kaše pro široké použití a vhodné i pro různé diety (bezlepková, diabetická).

Jáhlová instantní kaše

Jáhlová

Bezlepkový výrobek: Obsah lepku nižší jak 10 mg na 100 g výrobku.

Použité suroviny: 60% proso – jáhly, 40% kukuřičná krupice.

Základní příprava: Do teplého mléka přidáváme za stálého míchání kaši NOMINA, až docílíme požadovanou hustotu. Kaši je vhodné kombinovat s ovocem, ořechy,mléčnými výrobky, kakaem apod. Také je možné použít kaši NOMINA jako zahušťovadlo do omáček a těst a dále jako pojivo do masových, zeleninových a ovocných směsí.

Jáhly jsou loupané proso. Proso je pravděpodobně nejstarší kulturní plodinou, kterou z Asie do Evropy přinesly kočovné kmeny. Jáhly jsou významným zdrojem minerálů a vitamínů. Pro vysoký obsah železa se doporučují lidem trpícím chudokrevností. Vysoký obsah fosforu pomáhá v prevenci a léčbě depresí a únavy. Křemík podporuje zdraví a krásu zubů, nehtů a vlasů. Významný je také obsah draslíku, hořčíku a zinku. Z vitamínů mají vysoký podíl vitamíny skupiny B. Vysoký je i obsah vlákniny, bílkovin a také tuku. Jáhly jsou jedinou zásaditou obilovinou a proto jsou vhodné při žaludečních obtížích. Blahodárně působí také na slinivku břišní a slezinu. Protože neobsahují lepek, jsou ideální stravou pro nemocné celiakií a vhodné jsou také pro alergiky. Pro svoji vysokou výživnou hodnotu se doporučují pro rychlou rekonvalescenci, děti, studující, sportovce a těžce pracující osoby.


Pohanková instantní kaše

Pohanková

Bezlepkový výrobek: Obsha lepku nižší jak 10 mg na 100 g výrobku.

Použité suroviny: 100% pohanka loupaná.

Základní příprava: Do teplého mléka přidáváme za stálého míchání kaši NOMINA, až docílíme požadovanou hustotu. Kaši je vhodné kombinovat s ovocem, ořechy,mléčnými výrobky, kakaem apod. Také je možné použít kaši NOMINA jako zahušťovadlo do omáček a těst a dále jako pojivo do masových, zeleninových a ovocných směsí.

Semena pohanky jsou významným zdrojem vlákniny, železa, draslíku, fosforu, vápníku, mědi a vitaminů. Nejvíce je tato obilnina ceněna pro vysoký obsah rutinu, který působí léčivě na celý cévní systém. Rutin má schopnost zpevňovat zeslabenou stěnu cév, upravuje krevní tlak a zmírňuje potíže s křečovými žílami. Účinek rutinu násobí vitamín C. Známý je léčebný účinek pohanky při praskání žilek v oku, obličeji, při zvýšené krvácivosti, žaludečních vředech, střevních nádorech či při silné a déletrvající menstruaci. Dalšími důležitými složkami pohanky je např. vitamin cholin, který regeneruje jaterní buňky a napomáhá odbourávání tuku v játrech a kyselina linoleová, která snižuje hladinu cholesterolu v krvi. Pohanka navíc obsahuje lehce stravitelnou bílkovinu (s vysokým obsahem podílu lysinu, tryptofanu, argininu a kyseliny asparagové), díky níž je ideální pro bezlepkovou dietu i pro jídelníček diabetiků. Díky svému vyváženému složení je pohanka rovněž ideální pro těhotné ženy i pro detoxikaci celého organismu.


Rýžová instantní kaše

Rýžová

Bezlepkový výrobek: Obsah lepku nižší jak 10 mg na 100 g výrobku.

Použité suroviny: 60% rýže, 40% kukuřičná krupice.

Základní příprava: Do teplého mléka přidáváme za stálého míchání kaši NOMINA, až docílíme požadovanou hustotu. Kaši je vhodné kombinovat s ovocem, ořechy,mléčnými výrobky, kakaem apod. Také je možné použít kaši NOMINA jako zahušťovadlo do omáček a těst a dále jako pojivo do masových, zeleninových a ovocných směsí.

Rýže patří mezi hlavní potravinu poloviny světové populace, pro kterou představuje zdroj energie i důležitých bílkovin. Rýže byla pěstována v Indii a Číně již před více než 6500 lety. V Evropě se objevila kolem roku 1000 n. l., do Čech se dos- tala v 16. století ze Španělska. Nejzastoupenější složkou rýže (minimálně 85% ) jsou složené cukry, které se ukládají ve svalové tkáni a slouží jako zdroj energie pro svaly a všechny tělesné buňky. Rýžový škrob se velmi pomalu tráví a trvale uvolňuje do krve glukózu, je proto velmi vhodnou potravinou pro diabetiky i redukční dietu. Dalšími klady je téměř nulové množství tuku a nízký glykemický index. Za velmi hodnotnou je považována i bílkovina rýže, jejíž koncentrace se pohy- buje mezi 7-8% a její kvalita je srovnatelná s arašídy či čočkou. Pro svoji lehkou stravitelnost se rýže používá k léčení za- žívacích obtíží, od poruch trávení až po divertikulitidu, pomáhá upravovat mírné průjmy i zácpu. Neobsahuje gluten a je tedy vhodná i pro bezlepkovou dietu.


Ovesná instantní kaše

Ovesná

Použité suroviny: 60% oves, 40% kukuřičná krupice.

Základní příprava: Do teplého mléka přidáváme za stálého míchání kaši NOMINA, až docílíme poža- dovanou hustotu. Kaši je vhodné kombinovat s ovocem, ořechy,mléčnými výrobky, kakaem apod. Také je možné použít kaši NOMINA jako zahušťovadlo do omáček a těst a dále jako pojivo do masových, zeleninových a ovocných směsí.

Oves je obilovina s vysokou energetickou a nutriční hodnotou. Má vysoký obsah biologicky hodnotných bílkovin, vysoký podíl nenasycených mastných kyselin, příznivé složení sacharidů a vysoký obsah rozpustné vlákniny. Obsah bílkovin se pohybuje mezi 14 – 21%. Skladba aminokyselin je velmi vyvážená s vysokým podílem esenciálních aminokyselin, které jsou nezbytné pro stavbu kostí a svalů. Jako ostatní obiloviny obsahuje složité, velmi kvalitní cukry, které se vstřebávají velmi pomalu a podle potřeb organizmu. Nezpůsobuje tedy obezitu, ale naopak zvyšuje energetickou výkonnost. Oves je také bohatým zdrojem nestravitelné a stravitelné vlákniny. Díky tomu má velmi příznivý vliv na snižování hladiny cholesterolu v krvi. Oves se obecně doporučuje při stavech vyčerpání a nervové slabosti, v rekonvalescenci, při vysokém krevním tlaku a pro úpravu trávení. Je také výborný pro diabetiky, stabilizuje krevní cukr. Oves je i dobrým zdrojem minerálních látek a vitaminů. Výrazně vyšší než u ostatních obilnin je obsah hořčíku, železa, zinku a manganu.


Špaldová instantní kaše

Špaldová

Použité suroviny: 100% pšenice špalda.

Základní příprava: Do teplého mléka přidáváme za stálého míchání kaši NOMINA, až docílíme poža- dovanou hustotu. Kaši je vhodné kombinovat s ovocem, ořechy,mléčnými výrobky, kakaem apod. Také je možné použít kaši NOMINA jako zahušťovadlo do omáček a těst a dále jako pojivo do masových, zeleninových a ovocných směsí.

Pšenice špalda je jednou z nejstarších kulturních obilnin. V současné době zažívá svoji renesanci, a to především pro svůj vysoký obsah vlákniny a lehkou stravitelnost. Pšenice špalda obsahuje téměř všechny základní složky důležité pro zdravý lidský organizmus. Je výborným zdrojem vitamínů skupiny B (především B1, B2 a niacinu) a významný je také obsah vitamínu A a E. Z minerálních látek špalda obsahuje především fosfor, draslík, železo a hořčík. Obsahuje také relativně mnoho nenasycených mastných kyselin a žádný cholesterol. Bílkovina špaldy má vysokou nutriční hodnotu a jiné složení aminokyselin než bílkovina pšenice seté (obsah lepku se pohybuje v rozmezí 35 – 45% a jeho kvalita je vysoká), proto lidé alergičtí na pšeničný lepek špal- du většinou snášejí. Vliv špaldy je však individuální a používání špaldy v bezlepkové výživě je nutné konzultovat s lékařem. Vláknina má jemnou strukturu vláken, díky níž je velmi dobře snášena, podporuje trávení a střevní peristaltiku. Z hlediska zdravotního se špaldě připisují pozitivní účinky na stimulaci imunitního systému, cení se její lehká stravitelnost a vhodnost při léčení některých alergií.


Super instantní kaše

Super

Použité suroviny: 15% pšenice, 15% oves, 15% žito, 15% ječné kroupy, 15% jáhly, 15% kukuřičná krupice, 10% kukuřičné klíčky.

Základní příprava: Do teplého mléka přidáváme za stálého míchání kaši NOMINA, až docílíme poža- dovanou hustotu. Kaši je vhodné kombinovat s ovocem, ořechy,mléčnými výrobky, kakaem apod. Také je možné použít kaši NOMINA jako zahušťovadlo do omáček a těst a dále jako pojivo do masových, zeleninových a ovocných směsí.

Instantní kaše NOMINA je mimořádná svým vyváženým složením použitých surovin. Tyto zaručují její příznivý glikemický index. Vzhledem k použití celozrnných obilovin má vysoký obsah vlákniny, která příznivě působí na trávicí systém. Díky nové receptuře, která obsahuje i kukuřičné klíčky jež jsou známým zdrojem koenzymu Q 10 a nenasycených mastných kyselin, především kyseliny linolové a kyseliny linolenové, je kaše Nomina ještě bohatší o látky přiznivě působící na lidský organizmus, a také má zvýšený obsah vitamínu E.



Zakoupíte v našem obchodě






Tento produkt můžete zakoupit zde nebo v naší kamenné prodejně.




Zpět

© 2015 Dia - Bio - Racio - Bezlepek | info(zavináč)dia-potraviny.cz