Dia - Bio - Racio - Bezlepek

Kde nás najdete?
Starostrašnická 38
Praha 10
Tel: 274 810 038
Otevírací doba

Palmový tuk

Palmový tuk

Palmový olej se získává z červenohnědých plodů velikosti ořechu olejové palmy (Elaels guineensis) a jeho vlastnosti se podobají kokosovému tuku. Lisováním plodů získáváme surový palmový olej, který je ještě pro zjemnění výrazné typické chuti a vůně ošetřen vodní parou.

Díky svému jedinečnému složení mastných kyselin má palmový tuk od přírody ideální konzistenci a nemusí se ztužovat hydrogenací.

Je v něm obsaženo téměř 47% mastných kyselin. Vysoký obsah beta-karotenu je jeho příčinou žluté barvy. Palmový tuk se používá v pekařství, zejména pro výrobu slaného pečiva, ale i sladkého. Těsto je vláčné, hladké a lehce zpracovatelné. Pečivu dodává křehkost a objem.

Díky svému složení mastných kyselin je ideálním tukem pro teplou kuchyni. Je velmi vhodný k úpravám za vysokých teplot. Tuk neprská a nepění a je výborný na pečení a smažení. Je tepelně stabilní, má dlouhou trvanlivost a je chuťově neutrální. Uchovaný v ledničce má velmi dlouhou trvanlivost.

Tuk obsahuje vysoké množství nasycených mastných kyselin (47 %) a zhruba 43 % jedenkrát nenasycené kyseliny olejové.

Proč ho používat:
Nevýhody:
 
Výživové hodnoty ve 100g výrobku:

Energetická hodnota 3767 kJ/900 kcal
Bílkoviny 0g
Sacharidy 0g
Z toho cukry 0g
Tuk 100g

Z toho:
nasycené mastné kyseliny 45,5g
mononenasycené mastné kyseliny 45,5g
polynenasycené mastné kyseliny 10g
Cholesterol 0mg
Potravinová vláknina 0g
Sodík 0,2mg
Vitamín E 54mg


Zakoupíte v našem obchodě




Tento produkt můžete zakoupit v naší kamenné prodejně.



Zpět

© 2015 Dia - Bio - Racio - Bezlepek | info(zavináč)dia-potraviny.cz