Kysané mléčné nápoje - Podmáslí
Tradiční podmáslí je mléčný výrobek, který vzniká jako druhotný produkt při stloukání másla. Alternativně se vyrábí také kysáním mléka, případně mléka smíchaného s pravým podmáslím, pak se nazývá také kysané nebo šlehané podmáslí. Má mírně nakyslou chuť a používá se také v kosmetice.
Při stloukání mléka na máslo se uvolňuje tekutina, a to je právě podmáslí! Je to sice odpadní produkt ale hodnotný. Má jemně kyselou chuť. Dnes se vyrábí jako kysaný výrobek a po fermentaci se nechává 14 hodin odstát, tím získává svou kyselou chuť. Výborné kombinace jsou s ovocem, kdy vše stačí rozmixovat a máte lahodný nápoj. Podmáslí je také výborné do těst na moučníky, získá pikantnější chuť.
Co obsahuje
Obsah pouze 0,5 % tuku předurčuje podmáslí k tomu, aby se řadilo k ideálním potravinám.
Mléčné bílkoviny jsou též hodnotné, tělo z nich dokáže zpracovat až 85 %. Aminokyselinami přispívá k výstavbě svalů a buněčných stěn. Kromě toho podmáslí obsahuje i mnoho vápníku, který pomáhá předcházet osteoporóze a zaručuje tvrdé kosti a zdravé zuby. Lecitin udržuje mozek v kondici a posiluje nervy. V podmáslí se nachází dokonce 2× víc lecitinu než v plnotučném mléce.
Mléčný cukr je ideálním dodavatelem energie s dlouhodobým efektem, napomáhá trávení a podporuje vstřebávání minerálních látek – vápníku a hořčíku. Kromě těchto výhod se úspěšně používá v kosmetice.
Vysvětlivky: fermetace Alias kvašení Jedná se o proces umožňující úpravu chutí a dosažení vyšší kvality potravin pomocí chemických procesů ve vhodném prostředí a za kontrolované přítomnosti mikroorganismů (kvasinek, plísní). Proces, který využívá kvasinek ke kynutí těsta pro pečení chleba, buchet koláčů, nebo přeměnu cukrů na alkohol.
Podmáslí - rychlý dodavatel energie
Sklenka podmáslí Vám dodá novou dávku energie. Je nejlepší okolo jedenácté hodiny dopoledne, ale na nohy Vás postaví i po poledni. Při pravidelné konzumaci je podmáslí výbornou prevencí proti srdečním a cévním chorobám.
Podmáslí - čistá a zdravá pleť
Pokud máte pocit, že je vaše pleť na obličeji citlivá a suchá, dopřejte ji dávku podmáslí. Ráno si s ním jemně umyjte tvář a opláchněte vlažnou vodou. A 2x týdně si dopřejte masku (smíchejte podmáslí, banány a med - rozmixujte a naneste na vyčištěnou pleť) - vaše pleť bude sametově jemná.
Podmáslí je skvělým ošetřujícím prostředkem po opalování
Jestliže jste citlivým partiím svého těla (dekoltu, nosu či tvářím) dopřály mnoho sluníčka, pomůže vám maska z podmáslí a tvarohu. Zbaví Vás zarudnutí a pocitu napětí pokožky.
Rozmixujte 15ml podmáslí s 15g tvarohu, naneste na vyčištěnou pleť a nechte 20 minut působit. Na oči si můžete dát kolečka okurek, která je dobře hydratují a zbavují otoků.
Podmáslí - otoky na nohou
Dlouhé stání, a to obzvláště v teplém počasí, zapříčiní otoky na nohou, čímž dochází k nedostatečnému proudění tekutin. Jedním z řešení jsou studené zábaly nebo lázně z podmáslí.
Lázeň: 500ml vody + 500ml podmáslí...čisté nohy nechat louhovat v lázni minimálně po dobu 20 minut.
Tento produkt můžete zakoupit v naší kamenné prodejně.