Dia - Bio - Racio - Bezlepek

Kde nás najdete?
Starostrašnická 38
Praha 10
Tel: 274 810 038
Otevírací doba

Třtinový cukr

Třtinový cukrCo vlastně je přírodní třtinový cukr? Hrubozrnný, jantarově zlatý, přírodní třtinový cukr se vyrábí krystalizací z čerstvé třtinové šťávy s vynecháním všech chemických procesů a aditiv. Díky tomu si zachovává přirozený obsah minerálů, vitamínů a typickou karamelovou chuť. A také nezaměnitelnou přírodní vůni po ovoci, jablku i medu. Třtinový cukr je i sladší a slabě větrový.

BIO třtinový cukr získaný jako konečný produkt v cukrovarech Jižní Ameriky má svou zlatavou barvu i příjemnou ovocnou chuť. Díky většímu obsahu glukozy a fruktozy, oproti cukru řepnému, má BIO třtinový cukr nezaměnitelnou přírodní vůni po ovoci, jablku i medu a je i sladší a slabě větrový.

BIO třtinový cukr neprochází chemickou rafinací. Obsahuje biolátky v sladkém sirobu na povrchu krystalů, aniž by se zde vyskytovaly zbytky chemických látek užitých při rafinaci řepného cukru. Proto je výhodné nahradit bílý řepný cukr BIO třtinovým cukrem.

BIO třtinový cukr je vhodný k přípravě všech druhů pečiva, vánočních sladkostí, ke slazení nápojů, kávy, čaje, k výrobě kompotů, gelů i dalších kuchyňských výrobků.

Po otevření nutno skladovat v suchu. V případě skladování v málo suchém prostředí může dojít ke ztvrdnutí, čímž ale nedojde ke znehodnocení. V tomto případě jej položte do mísy a zakryjte na nějakou dobu vlhkou čistou přikrývkou.

Na začátku našeho století platilo, že čím bělejší cukr, tím kvalitnější. Za kvalitu bylo pokládáno dokonalé přečištění a získání prakticky čisté sacharózy. Trend přečišťování potravin a zbavování je všech zbytkových přísad pokračoval ( s přestávkami v dobách války), až do sedmdesátých let.

Pouze ojedinělé hlasy lékařů, dietologů a léčitelů upozorňovaly na nesmírně cenné nutriční látky, o které čištěním potravin přicházíme - vlákninu, minerály, vitaminy a enzymy. Sedmdesátá léta znamenala - nejprve ve Spojených státech a později i v Evropě - začátek návratu k přírodní stravě. Tento trend do dnešní doby neochabl, naopak, počet obchodů se zdravou výživou roste a zdravým potravinám je vyhrazena čím dál tím větší plocha i v běžných obchodech a v poslední době i pomocí internetu. Tajemství přírodního třtinového cukru spočívá ve vyšším obsahu zbytkové melasy. Ta obsahuje cenné minerály, které se jinak při výrobě cukru ztrácejí. Podle obsahu melasy rozlišujeme různé druhy přírodního třtinového cukru - od světlého téměř bílého cukru po téměř černý melasový cukr. V České republice se pěstuje cukrová řepa a většina prodávaného cuku je z této suroviny.

Totéž platí pro běžně prodávaný přírodní cukr. Přírodní řepný cukr však neobsahuje žádnou třtinovou melasu a neměl by se zaměňovat s hnědým třtinovým cukrem, používaným právě pro jeho obsah melasy.

Surový cukr má světle jantarově zlatou až hnědou barvu a nevtíravou lehce voňavou chuť. Představuje zdravější náhražku bílého řepného cukru. Po otevření nutno skladovat v suchu. V případě skladování v málo suchém prostředí může dojít ke ztvrdnutí, čímž ale nedojde ke znehodnocení. V tomto případě jej položte do mísy a zakryjte na nějakou dobu vlhkou čistou přikrývkou.

Výborně se hodí ke slazení kávy, čaje, cereálií čerstvého ovoce a také k finální úpravě pečiva, vánočních sladkostí, ke slazení a výrobě kompotů.




Zakoupíte v našem obchodě




Tento produkt můžete zakoupit zde.




Zpět

© 2015 Dia - Bio - Racio - Bezlepek | info(zavináč)dia-potraviny.cz